Sabtu, 06 Juni 2020

Daily Digital Technology

Daily Digital Technology


Teknolojinin Son Noktası: Yapay Zekâ

Posted: 06 Jun 2020 12:48 AM PDT

Her bir teknoloji ortaya çıktığında bilim artık bundan da ileri gidemez diye düşünülmekteydi. Yapay zekâ kavramıyla birlikte teknoloji ve bilim'in en üst sınırlarına dayandık diyebiliriz.

Teknolojinin Son Noktası: Yapay Zekâ yazısı ilk önce GooTechno.com üzerinde ortaya çıktı.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Türkiye ‘de Bilim Neden Gelişmiyor

Posted: 05 Jun 2020 01:49 PM PDT

Türkiye bilim alanında Batı ülkelerine göre geri kalmış durumdadır. Ancak son yıllarda bu farkı kapatabilmek için çaba sarf etmeye başlamıştır. Türkiye'de bilimsel projeler üreten ve bu konuda öncülük yapan kuruluş hangisi diye soracak olursanız en ön sırada TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) yer alır. Bu kuruluş 24 Temmuz 1963 yılında kurulmuştur. Bilimsel projelerin geliştirilmesinde maddi ve manevi destek sağlayan bu kuruluş, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların en büyük destekçisidir. TÜBİTAK, bu bilimsel çalışmalar için toplumun her kesimini bilgilendirmek ve her kesimde bu farkındalığı oluşturmak için kitaplar ve dergiler yayımlamaktadır. Bilim insanlarının faaliyetlerini burs ve ödüller ile desteklemektedir. Bilimsel araştırmalar için yıllık fon ayırmaktadır. Bu şekilde ülkemizin bilimsel araştırmalarda ilerlemesini sağlayıp diğer ülkeler ile mücadele etmesine yardımcı olmaktadır.

Türkiye ‘de Bilim Neden Gelişmiyor yazısı ilk önce GooTechno.com üzerinde ortaya çıktı.

Uzay Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

Posted: 05 Jun 2020 12:46 PM PDT

Uzay, insanoğlu var olduğu ilk günden beri en gizemli konulardan biri olmuştur. Kimi zaman kayan bir yıldızı kötü şeylere yormuşlar, kimi zaman güneş tutulmasını felaket diye nitelendirmişlerdir. İnsanoğlu var olduğundan beri bazı soruların cevabını gökyüzüne bakarak aramışlardır. Bu sebeple uzay hakkında ki araştırmalar hiçbir zaman yavaşlamamış veya durmamıştır. Savaş zamanlarında bile uzay araştırılmaya devam edilmiştir. Bu araştırmalar sonucunda uzay hakkında şaşırtıcı bilgiler elde edilmiştir. Bu bilgileri çoğu insan bilmemektedir. Öğrendiğiniz zaman sizi bir hayli şaşırtacak bu bilgilere göz atalım.

Uzay Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler yazısı ilk önce GooTechno.com üzerinde ortaya çıktı.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tidak ada komentar:

Posting Komentar